Advocaat

Mr. Adriëtte J.C.W. Scholte – Van de Ven (1976) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit in Tilburg. In het jaar 2000 is zij in twee studierichtingen afgestudeerd.

Na een werkverblijf in Spanje is zij in 2001 als advocaat beëdigd. Zij deed ruime ervaring op in haar 10-jarig loondienstverband. In 2011 besloot zij haar praktijk zelfstandig voort te zetten. 

Mr. Scholte – Van de Ven is lid van meerdere specialisatieverenigingen. Zij is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS), van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten (VNJA) en van de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN). Van deze verenigingen mag men als advocaat pas lid zijn, nadat specialisatieopleidingen doorlopen zijn. 

Zij werkt nauw samen met haar man, mr. Nico P. Scholte, die eveneens advocaat is en gevestigd is in ’s-Hertogenbosch (www.scholte-advocaat.nl). Zo nodig kan hij voor vervanging zorgdragen. 

Samen zijn zij de ouders van een tweeling (twee dochters). Naast het drukke bestaan van een eigen praktijk en het moederschap probeert zij zich fit te houden door te sporten in de buitenlucht. Vooral wandelen, fietsen, hardlopen en suppen zijn haar favoriete bezigheden. En voor de onthaasting/het avontuur kiest zij voor weekendjes weg met het gezin in een klassieke Volkswagen camper bus.